Aan het werk na hbo F&C: wat ga je doen?
Maryke van Dorp:
‘Het zijn allemaal kleine stapjes die hiertoe hebben geleid’
Maryke van Dorp (25) is financieel administratief medewerkster bij patisserie, chocolaterie, glacerie Luux. Ze houdt ervan met cijfers bezig te zijn en vindt het voordeel van een klein bedrijf dat je het hele bedrijf kunt overzien. Ook de kennis die ze bij haar eerdere studie Ondernemen en detailhandel opdeed komt af en toe nog van pas. ‘Het is klein, maar ik heb wel alles in handen.’
Maryke van Dorp is financieel administratief medewerkster bij een patisserie chocolaterie. ‘Het is een leuke uitdaging. Ik ben de enige administratieve kracht binnen het bedrijf. Ik doe de administratie, personeelsplanning, en het mailcontact met klanten. Bestellingen verwerk ik op de computer en dan gaat het naar de productie. Ik maak facturen, boek facturen in, verwerk ze en doe de betalingen. Voor de personeelsplanning heb ik contact met de boekhouder die de loonstroken maakt. Daarop doe ik dan weer de controle en de uitbetalingen. Ik heb goed contact met de externe boekhouder, dat is een leuk onderdeel van de functie. Het is klein, maar ik heb wel alles in handen.’
Hoe word je na hbo Finance & Control financieel administratief medewerkster bij een patisserie chocolaterie?
‘Mijn bijbaantje was als verkoopmedewerkster bij deze winkel. In 2019 liep mijn opleiding af en de zoon van mijn toenmalige werkgevers opende een tweede winkel. Hij vroeg of ik mee wilde gaan om zijn administratie te gaan doen. Het was voor hem heel fijn dat ik heel veel van het bedrijf al wist, waardoor de doorstroom heel gemakkelijk was. Ik kreeg eigenlijk gewoon nieuwe taken, en de achtergrond die ik daarvoor nodig had, die had ik al. Dat was heel prettig.
Vorig jaar september heeft hij het bedrijf van zijn ouders erbij genomen. Wij hebben nu 2 winkels en 1 productielocatie. Mijn kantoor is op de productielocatie.’